Пријатељу мој, недељама, па и месецима лоше спавам. Увек иста прича. Сан само што није пустио своју прву епизоду. Изваљујем се након припреме за кревет и спреман да утонем у своје подсвесне димензије склапам очи. Тада се појављује она. Осећам подрхтавање свог тела и капљице зноја које се све брже и у све већим количинама сливају низ чело. Какве се то силе обрачунавају у мени? Тако бих желео да могу пре него што заспим да размишљам о нечему другом или, још боље, да само утонем у сан без икаквих мисли. Али не, она ми то неће дозволити. Неким чудним магнетизмом ме привлачи ка себи, а ја се не опирем претерано, јер желим да је размрсим и узмем учешће у светом рату за спокојну будућност човечанства.

Ко је она, питаш се? Е, мој пријатељу, ти си јединка баш по њеној мери – непробуђен, несвестан дешавања око себе и саможив. Дубока држава, пријатељу мој, наш највећи непријатељ и враг! Она је разлог свих наших несрећа и узрочник свих наших тешкоћа. Видим да ниси у скорије време гледао Балкан Инфо и његова духовна чеда. Тамо можеш чути наше највеће стручњаке, људе који су прозрели и презрели све тајне светских моћника и осујетили све покварене методе Дубоке државе. Кад год посетим неки од тих канала, успокојим се, схватајући да има наде за овај народ. Шта велиш? Немаш времена за то јер треба да чуваш децу? И шта још? Да сређујеш двориште? Дај, човече, изађи из тог матрикса, престани да будеш себичан и почни мало да мислиш о будућности света, ниси сам на овој планети. Пробуди се, почни да упијаш драгоцена знања која Јутјуб нуди, искористи прилику док је то знање бесплатно и док интернет оазе слободе нису погашене,. Почни од једне емисије недељно. Ето, можеш недељом ујутру кад сви спавају да је погледаш. Молим? Тад си на литургији? А знаш ли ти да су све твоје владике, а самим тим и свештеници који служе по њиховом благослову, под патронатом Дубоке државе? Ниси знао? Ми, борци против Дубоке државе, поштујемо Цркву због свега што је урадила за наш народ у погледу биолошког опстанка, али када би Христос сишао на земљу, данашњи црквени великодостојници би прошли попут оних новозаветних трговаца. Боље ти је, пријатељу, да искористиш паметно недељу и сазнаш нешто ново, а са Богом можеш да општиш и код куће.

Каже ми синоћ Љубинка да је онај кретен Тодор решио да своју кућну библиотеку претвори у јавну и омогући бесплатан приступ деци и одраслима из насеља. Замисли! Е, против таквих се треба борити! Зашто? Питаш се зашто? Па, човече, он у својој библиотеци нема нити једну вредну књигу. Ишчитај све књиге које поседује и нећеш сазнати ништа суштински битно. Све сами безвезњаковићи: Достојевскији, Берђајеви, Селимовићи, бечко-берлински историчари и принаучена лапрдала. Очигледно тровање људи. Тај кретен дефинитивно ради по задатку Дубоке државе, а није да му нисам нудио да пређе на страну нас инфоратника.

Шта си оно хтео да ми кажеш? Пожалила ти се моја жена да нам плафон прокишњава и да ме мрзи да то санирам, па желиш да помогнеш? Чуј, мрзи ме! Наравно да ме не мрзи, него не желим да учествујем у плану Дубоке државе! Питаш ме зар је могуће да је и ту уплела прсте? Наравно да јесте, она је свуда! Шта са баштом? Због чега не окопам башту? Зашто бих то радио, кад ће Дубока држава да ми затрује земљицу и биљке?

Желиш још нешто да ме питаш? Изволи, питај шта те интересује. Да ти објасним шта је Дубока држава? Да ли је могуће да ме то питаш? Погледај то што сам ти препоручио и сазнаћеш. Желиш да ти баш ја објасним? Јао, сад сам се сетио, морам да идем нешто да завршим по граду. Потруди се мало, па ћемо разговарати. Поздрав и имај у виду да је Дубока држава на коленима!